Genel Bilgiler

MÜTF Acil Tıp Anabilim Dalı Türkiye’de kurulan 6. Acil Tıp Anabilim Dalıdır. Resmi olarak 29 Kasım 1994 yılında kurulmuş ve ilk asistanlarını 1995 Nisan TUS sınavında almıştır. İlk uzmanlık bitirme sınavı Kasım 1998’ de yapılmıştır.

2021 Yılı Marmara Acil Tıp Anabilim Dalı’nın 28. yılıdır.

MUTF Eski BinasıKuruluşundan 2009 yılına kadar Koşuyolu’nda yer alan kampüsünde hizmet veren Anabilim Dalımız, bu hastanenin kapanmasıyla geçici süre Haydarpaşa Numune EAH Acil Tıp Kliniği’nde görev yapmıştır.

2011 yılından itibaren Pendik’te yer alan Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne taşınılmış olup hizmet ve eğitimlere burada devam edilmektedir.

Türkiye’nin en büyük hastanesi olan MÜ-Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Acil Tıp Anabilim Dalı olarak yılda 300.000 hastaya hizmet verilmekte olup bu sayıyla Türkiye’de en fazla hasta bakımı gerçekleştiren Acil Tıp Anabilim Dalıdır. Böylece özellikle Üniversiteler’de eğitimde yaşanan girişimsel pratik eksiği tamamen giderilmekte, asistanlara girişimsel tüm işlemleri bitirene kadar yüzlerce kez yapma imkanı sağlanmaktadır.

Bu pratik tecrübesi 24. yılına giren Anabilim Dalımızın eğitim tecrübesiyle birleşerek hem teorik, hem de pratik olarak yetkin uzmanlar yetiştirilmektedir. Asistanlar eğitim süreleri içerisinde birçok klinik araştırmada aktif planlayıcı ve yardımcı yürütücü olarak yer almakta, birçok vaka yazmakta ve poster sunumları hazırlamaktadırlar. Komite usulüne göre düzenlenmiş eğitim programı sürekli sınavlarla değerlendirilmekte ve teorik bilgilerine göre kıdem yıllarına bakılmaksızın başarılı olanlar ödüllendirilmektedir.

Toplamda 100’den fazla araştırma yayınlamış Eğitim Kadrosu, ihtisasları süresince her yayın çeşidinden makale yazma ve yayınlamalarında  asistanlara yardımcı olmakta ve yön göstermektedir. Türkiye’nin ilk Serbest, Açık Erişimli Acil Tıp Portalı Acilci.Net, Tintinalli ana acil tıp textbook Türkçe çeviri editörlüğü, Tarascon Cep Serisi editörlüğü, sayısız kitap çevirisi, Ulusal ve Uluslararası Kongre düzenlenmesi, Bölgesel Toplantılar, Ulusal Derneklerde Yöneticilik gibi görevlerde bulunan Eğitim Kadrosu sayesinde bu tip projelerde yer alma ve tecrübe kazanma imkanı sağlanmaktadır.

Kapsamlı eğitim  programı, gelişkin pratik olanakları, yüksek teknik kapasite, kaliteli rotasyon programları, yurtdışı staj imkanı ve hasta yükünün bir karşılığı olan yüksek ücretlendirme gibi avantajlara sahiptir. Asistanlarımız New York SUNY Downstate Üniversitesi Tıp Merkezi ve Kings County Hospital, Melbourne Alfred Yoğun ve Kritik Bakım üniteleri gibi merkezlerde observer eğitimlerine katılma imkanına sahiptir.

2020 yılı itibariyle, Maltepe-Başıbüyük’te inşaatı son aşamasına gelmiş olan ve yine Türkiye’nin en büyük ve en teknolojik Sağlık Kampüsü olan MÜ Tıp Fakültesi Başıbüyük Sağlık Yerleşkesinde hizmet vermeye başlamıştır. Bu yerleşke Göztepe’den Kartal’a uzanan ve 4 milyon kişilik bir hinderlanda sahip bölgede tek 3. basamak sağlık merkezi olacak olup MÜ Acil Tıp Anabilim Dalı’nın potansiyelini iki katına çıkararak Türkiye’nin en büyüğü olmayı sürdürmesine yardımcı olacaktır.

 


Bu sayfa Acil Tıp Anabilim Dalı tarafından en son 18.06.2021 17:21:22 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM